Een verwachtingsvolle uitdaging

ingevoerd op 23-11-2018

Een verwachtingsvolle uitdaging

Een radicale visie over ons onderling verhouden, consumentisme en de toekomst van onze arbeidsmarkt. Een toekomstschets.

Door Kern gericht In Bedrijf (KIB).
Vuur jaar 2018

Iedereen weet het zo langzaamaan. Meer en meer staan wij onder invloed van zogenaamde Big Data. De ontwikkelingen zijn niet te stoppen al mogen we ons de vraag stellen of we daar iets tegenover kunnen en moeten zetten?

Het doel van al die data verzameling is meestal het verminderen van risico, het behouden en vergroten van wat lief is bij belanghebbenden, en het vergroten van voorspelbaarheid. Een vraag is of daar toezicht op moet bestaan en tijdig grenzen aan dienen te worden gesteld, alternatieven bestaan en nodig zijn? Denk bijvoorbeeld aan de dataverzameling door Cambridge Analytica op Facebook en de politieke gevolgen. Ik denk dus van wel. Dat we dus alternatieven mogen zoeken. Zeker wanneer we beseffen dat er ook grenzen bestaan aan ongelijke verdeling, ongebreideld consumentisme, bevolkingsaanwas of acceptatie van ’politiek’ fake nieuws. Een belang van toezicht en begrenzing bestaat dus niet alleen ten aanzien van moraal of ethiek. Hoelang willen we bijvoorbeeld doorgaan met groei, verbreding van het wegennet en vergroting van het wagenpark? Is het al opgevallen dat we decennialang dagelijks nieuwe auto reclames voorgeschoteld krijgen? In wiens belang precies? Of dichterbij huis, hoelang stellen we de vraag uit hoeveel energie gemoeid is met het op temperatuur houden van onze schaatshallen?  

De missie van KIB is gelegen in het verzamelen en presenteren van data die er daadwerkelijk toe doet. Dat past bij de kennis van nu, en het tijdbeeld van af geserveerd raken, terecht of onterecht #Metoo, en verantwoordelijkheid nemen. Ook maatschappelijk. Jonge generaties zoals bijvoorbeeld ten aanzien van voorwaarden aan #werkgeverschap zijn zich hier al lang van bewust. 

Ook wat KIB betreft gaat het om data die aan de essentie raakt, die transparant is als nodig, en onder (eigen/zelf)beheer van de datadrager staat. Doel ervan is het bekrachtigen van #jebestezelf en deze ten dienste stellen aan jezelf en ongetwijfeld daaruit volgend het grotere belang. Win/Win.

KIB doet dat met instrumenten die wetenschappelijk en holistisch zijn geborgen. Die de uniciteit van elk individu in kaart brengt en die deze naar beste vermogen op: fysiek, mentaal, gedrag en zielsvlak, in een hectische tijd van onzekerheden, vuur en as, een alternatieve stap richting zelfbekrachtiging (empowerment, bezieling en bevlogenheid) laat zetten. Als een reizende Phoenix. 

De coaching affirmaties en interventies die daarop inspelen helpen bijvoorbeeld om je potentieel op constructieve wijze en maatschappelijk verantwoord te beleven. Dat geeft houvast en richting op wat jouw bijdrage zou kunnen zijn. De zorgvuldig gekozen instrumenten van dataverzameling en rapportages die daaruit volgen geven een visie, verwantschap en manier van sturing die baanbrekend is en waar alleen jij, en jij alleen, je eigen wijze keuzes bij maakt, die blij maken en voldoening scheppen.  In een aan elkaar gerelateerd geheel. Dat is het doel.


--

Nieuwsbericht 

4-jaarlijks een KIB-nieuwsbericht ontvangen? Reageer dan met een (dis)like én je mailadres op dit bericht.

 

Toekomstige blogs 

-Terugblik: Mijn ervaringen met een Nine Star KI en 5 elementen vuur jaar. Ben ik sync en alligned? (dec. 2018)

 

-De tijd van revolutie? 2019 een zogenaamd Aarde berg jaar.  

(feb. 2019)

 

Thema onderwerpen bij nieuwsberichten van KIB

-Recruitment; werving en selectie; teambuilding

-jebestezelf

-Onderling verhouden, in relaties en vanuit burgerschap

-Consumentisme

-Systeemanalyse en dynamiek binnen teams en bedrijven

 


 

robbert's waarden robbert's waarden