Verkiezingen observeren vanuit een holistisch perspectief?

ingevoerd op 22-03-2019

Binnenkort mag ik namens de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de OVSE / ODHIR, de Presidentiële verkiezingen in Oekraïne gaan waarnemen. 

Waarnemen is meer dan observeren alleen. Het is volgens bepaalde methodiek feiten rondom het verkiezingsproces verzamelen, analyseren en interpreteren en daarover met je internationale teamgenoot rapporteren aan het kernteam. De Ovse/Odhir. 

 

Voor achtergrond info:  

Rapport-ovse-over-de-nederlandse-tweede-kamer-verkiezingen (https://njcm.nl/actueel/rapport-ovse-over-de-nederlandse-tweede-kamer-verkiezingen/?fbclid=IwAR2sXDeun9svw7LfjLHfyAhL5ZmURvtuFxBPe0e5XD_Qw5MSWXBO1B5JKYA)

 

osce/odihr/elections (https://osce.org/odihr/elections/325441?fbclid=IwAR15KQ1Bp4Z6RN0YXNyc3gtDxHjqjA4HzZLHGkaltRM6tOXWNRsFQMz_p6E)

 

Ook nu heb ik me weer afgevraagd waarom ik deze waarnemingsmissies na Mongolië (2016), 3x Indonesië (2004) en Cambodia (1998) zo waardevol vind om te doen. Zeker omdat ik ook een aantal jaar teleurgesteld niet werd uitgezonden. Ik had bijvoorbeeld graag de presidentiële verkiezingen van Oekraïne (2014) bijgewoond. Ik herinner me de mainstream media die haar aandacht ’objectief want kritiekloos’ vestigde op demonstrerende liberale Euro parlementariërs. Vergelijk dat bijvoorbeeld met De groene Amsterdammer 2014 (https://www.groene.nl/artikel/in-oekraine-werkt-europa-samen-met-oligarchen-en-fascisten?fbclid=IwAR28xJZixY0eLpQ3eooDCVi3IJK-xC9giQkCpf_w0kAJfCk4-QZ92Xjhzi4)

Gelukkig kan ik nu zelf ook ervaringen opdoen en is me het belang van transparantie over gedragen visies op collectief electoraal niveau (zie de image), en hoezeer dit werk mij past op individueel niveau, duidelijk. Zie mijn motivatie voor OVSE in Eng. onderaan. 

Dankzij vele contemplaties ben ik me van mijn passies en gedrevenheid bewust geraakt. Na jaren van zelfonderzoek kan ik ook mijn ’sleutels’ terugvinden in het professionele instrumentarium van Kerngericht In Bedrijf. Op bedrijfsniveau met de #CoreValueIndex. En op collectief bewustzijn niveau met #human_design. En over mijn sleutels in #genekeys. Intuïtief moet ik het hebben geweten maar wat heerlijk dat ik deze energetische pulsen ook in praktijk mag inzetten.

Genekeys? (https://www.youtube.com/watch?v=ni_7h1qAgf4)

 

Ik heb er reuze veel zin in. 

Zie ook mijn: Motivational letter (https://www.linkedin.com/pulse/verkiezingen-observeren-en-duiden-vanuit-een-holistisch-robbert-sedee/)

managing complex managing complex