Een nieuw jaar, een nieuw normaal, een nieuwe orde?

Frictie energie kan nodig zijn

Naar mijn gevoel en overtuiging bevinden we ons in een fase van afronding van oude gewoonten en cycli. De winter is ook nog maar net begonnen. Zo ook is de natuurlijke tendens ondanks verlenging van het daglicht nog naar binnen gekeerd. Weldra ontspruiten ook andere natuurlijke cycli wederom, daar waar ik /u nog middenin een winters geboortekanaal verkeer(t)?

Net als u waarschijnlijk beleef ik deze tijd als bijzonder en spannend. Zeker wanneer ik ook wereldgebeurtenissen en ontwikkelingen in al haar diepten en gelaagdheden bewust tracht mee te maken. Metaforisch beschouwt zie ik een en ander als weeën in een geboortekanaal. En met zo’n blik maakt het voor mij nogal een verschil of ik vertrouwen in mijn lichaam, in het kanaal, en in (moeders)bestuur en begeleiding beleef; en of ik in het hier en nu mijn eigen huishouden als positief  ervaar.  

Zo zijn de aandachtspunten bij mijn weeën C’19. en is dat de nasleep van verkiezingen in de VS. In mijn eerdere rol als Verkiezingswaarnemer en Vluchtelingen Zelforganisatie Consulent was ik me reeds bewust van het spel om de knikkers en de publieke opinie. Zo wist ik dat deze op gespannen voet kunnen staan met gevoelens bij regels en zaken van recht en rechtvaardigheid. Achteraf bezien komen die gevoelens uit mijn zielsverlangens en bewuste drijfveren en motieven voort. Ze resoneerden met mijn kernwaarden. Te weten, aan een transparante en menswaardige inzet van mens en middelen bijdragen. Of te wel menswaardig organiseren met de zuiverste middelen en (kennis)bronnen waar we over beschikken.

 

Organiseren met veel mitsen en maren, dat komt niet over. 

Van sommigen van die bronnen en middelen weten we al lange tijd dat ze niet eenvoudig verhandelbaar zijn en/of gedomineerd worden door een economisch verkeer en domein motief. 

Dat komt bijvoorbeeld door eenzijdigheid en lineariteit in ons ego defensieve denken of doen waardoor, wanneer je een andere tijdlijn lineariteit en entiteit ontmoet, zonder uitweg besef, automatisch fricties ontstaan*. Je ziet het overal waar conflicten en competitie, en waar de wet van behoud van voorsprong bestaat. Dichter bij de kern zien we dit bijvoorbeeld terugkomen bij de implementatie van het C. beleid en de controle maatregelen die politiek en bestuur alsmaar vergroten. En ook in het beloningsstelsel bij arbeidsmarkt beleid komt eenduidige versimpeling zoals ’duurzame inzetbaarheid’ terug. Alsof ik en wij als mens niet groeien en wij allemaal in het leven slechts voor een ding geschikt zijn. Zo is de politiek bestuurlijke neiging om het vooral simpel te houden.  De gedachte lijkt daarbij, een teveel aan nuances of perspectieven kan een publieke arena niet effectief beïnvloeden. Teveel mitsen en maren bij beleidsimplementatie of persoonlijke projectie, dat komt niet over. 

 

Een toekomstperspectief?

En dat is juist wat er gebeurt. In de huidige tijd, in dit geboortekanaal komen juist veel van die verschillende perspectieven bij elkaar. Er treedt vernauwing en verdichting op, en in het kanaal ontstaat een druk die in latere fasen van ons leven de basis voor levenskracht en vitaliteit borgt. Of te wel in een andere laag, op ander niveau in de hiërarchie wordt een collectieve bewustzijnsgroei mogelijk. En de fricties zijn als een noodzakelijke springplank daartoe. Als een noodzakelijke kracht naar iets dat geboorte en vernieuwing behoeft. Interessant vind ik dan ook de vraag, hoe wil ik, hoe wil jij, en hoe willen wij hieruit komen? Is er iets, een domein, een veld waar ik in/jij geboren wil worden?  

 

Liefde en vrijheid als bronnen van kracht.
Wat mij betreft mag ik continue open staan voor de vraag hoe ik gezond en wel uit zo’n geboorte kanaal wil komen. De vraag speelt al langer maar de antwoorden in tijd, vorm en structuur verschillen. Er is telkenmale weer sprake van kristallisatie, volwassenheid en zeer aannemelijk, verdunnen en oplossen.  De vraag en het verlangen kunnen dus tot bewustzijn komen juist dankzij de verdichting, spanning, druk en ongewisheid. Als een veld van krachtbronnen die quantum energiesprongen naar vernieuwing en manifestatie, van bewust zijn mogelijk maakt**. Dat is ook het mooie van deze tijd van ongewisheid en lineaire beperking. Het maakt collectief met druk en drang zichtbaar dat iets anders nodig is voor toekomstige levensvatbaarheid én vitaliteit. Al gaat dit ook met afscheid gepaard. Afscheid namelijk van al dat gene wat onvoldoende in staat is mee te evolueren. Vul maar in. Voor mij is dat bijvoorbeeld afscheid van oude conditioneringen, systemen, protocollen en economisch defensief lineair denken. Of afscheid van betwistbare welles/nietes éénen en nullen, bits en bytes zonder menswaardige checkup. In tegendeel, anders en met nieuw elan en menswaardig organiseren heeft voor mij te maken met unieke identificaties, met zelf-standigheid en vrij van instituties en beleid gebaseerd op conditionering, patriarchaat en op oude grondvesten gebaseerde hiërarchie. Eerder valt een nieuw normaal voor mij samen met iets wat volgens mij elk individu ten diepste, ja op ziels- en hartsverlangen niveau drijft, met jouw unieke liefdes en krachtbronnen en daar op leren af stemmen.

 

Nieuwe tijd en trends? 

Hoe zie ik dan die nieuwe tijd en wat zijn enkele van de trends? Mind you, wees bereid zelf te onderzoeken op wat jouw dient. Hoort dat niet bij kennisvermeerdering, bewustzijnsverruiming en wijsheid groei? En ja, daar is inkeer, tijd, acceptatie en zelfreflectie mee gemoeid. Ze gaat onvermijdelijk ook met momenten van angst, druk, oppositie en worsteling, gepaard. Ze past ook goed bij de kracht van winters. Kou doet ons diep naar binnen gaan en inzichten en ontwikkelingen uit onze kern naar boven halen. Uit onze oermoederschoot, en logisch vervolg bij stuiptrekkingen en geboortes van nieuwe tijden. Dit biedt kansen. Van Crisis naar Kans. 

 

Tijdgeest: Fricties creëren energie.

Menig spiritueel en alternatieve nieuwsbron stroming waarschuwen voor, en ik vind dat niet onlogisch of onbegrijpelijk, een onvrije en zelfs ’slaven’ maatschappij. Er wordt dan gewezen op technologische innovaties en identificatie technieken die bijdragen aan de bouw van matrixen en hiërarchieën.  Op (geïmplanteerde) keuze beïnvloedende systemen waar niet meer uit te ontsnappen valt. Ik ga daar niet volledig in mee. Immers, er bestaat ook zoiets als een vrije geest en liefdeskracht. Misschien wel de motor van ons zelf. Ik geloof daarom niet dat een spinnenweb van verborgen agenda’s, van controle, angst, beheersing en beperking, met al haar lineaire eenzijdigheid in alles kan doordringen. Niet wanneer ik/wij, wat ze in het traditionele Oosten zo goed kunnen, levenskracht Qi energie van lichaam en geestgesteldheid beleven en ervaren als een vitaal en complementair geheel.  


Ik en wij,  een ’nieuw elan’ en perspectief? 

Met ons Zelf als krachtbron en (nieuw)perspectief komt het handhaven van een voorsprong op een ander, de ’potentiële concurrent’, in een ander licht te staan aangezien dit collectief gedeelde gevoelsbesef er voor kiest om verantwoordelijkheid te nemen en uit te dragen voor dit gemeenschappelijk gevoelde geheel. Iets hoeft niet langer afgedwongen te worden met maatregelen maar leeft in ons omreden van een collectief ervaren Zelf respect. Niet alles wat kan, dat hoeft. En wanneer ik me van mijn persoonlijkheid en lineaire ego patronen bewust ben weet ik wanneer ik die beter wel of niet kan inzetten.

 

Hoe dan? Mogelijkheden.

Door ontwikkeling van nieuwe instrumenten die andere domeinen dan uitsluitend een economisch bedrijfsbelang als uitgangspunt nemen. ’Het nieuwe Normaal’, ’The New World Order’ en ’Build Back Better’, SDG’s stoelen daar nog veel op. Er wordt in mijn ogen een zelfde fout gemaakt die ik eerder in mijn leven aan zag komen bij militaire interventies in landen als Iraq en Afghanistan.  De van buiten en bovenaf opgelegde ’democratische’ instituties die na verkiezingen een rechtstaat moesten helpen opbouwen lijken immers nergens volledig tot de -in de publieke opinie- voorgestelde en verkochte resultaten te hebben geleid.  Wel dienden zij het oude normaal, de heersende orde en diens nazaten. Tot uiteraard ook dit systeemmodel door de tijdgeest wordt achterhaald. We kennen de wetten wel, ’alles van waarde is weerloos’ en ’alles verandert’, ja zelfs onze normen en waarden of innerlijk weten bij mensenrechten. Mijn geleerde les luidt dan, wanneer me iets eenzijdig en tegenstrijdig aan mijn aard wordt opgelegd, het als dwangbuis aanvoelt, dan wordt het meebewegen moeizaam, de druk hoog en dan groeit de geboorte wens.

 

Mogelijke trends, in lek geval ideeën, bij een nieuw elan en orde.

> In het algemeen wordt begrepen en erkend dat niet iedereen besnaard is om aan (het oude)economisch verkeer deel te nemen. Bijdragen kunnen op tal van andere manieren en tijdlijnen worden geleverd en verdeeld.

> Zelf kiezen, beheer, volledige informatie en controle over de eigen (data)bronnen en wat we ervan willen delen. Recht op waardigheid en privacy.

> Zelf van ons hoogste potentieel bewust raken door zelf te onderzoeken. Collectief worden we meer en meer gewaar van de mogelijke betekenis en potentie ervan. Als dit voor je klopt, gaat het via jou kloppen voor het collectief. Jouw potentieel is authentiek en dat maakt het besmettelijk en het naleven en collectief respecteren makkelijker.  

> Verdienmodellen en invloed van aandeelhouders en politici wordt aan meervoudige waarden en beginselen getoetst en service en conform tijdgeest en cultuur ingericht.

> Groei van omzet, invloed, volume, snelheid etc. is niet langer voor alle takken van bedrijven een noodzakelijk richtpunt van bestaan.

> Het tevreden stellen van aandeelhouders, investeerders en banken op zuiver materieel vlak verandert of verdwijnt.

> We worden scherper in de combinatie van aanvoelen en meten en in ondersteunen van potentiële bijdragen en frequenties op basis van bv. ieders eigenwaarden.  

> Ons politieke bestel van besluitvorming en economische huishouding zal meeveranderen. Het geheel zal meer op daadwerkelijke thema’s en urgentie worden ingericht, en op collectief zielsverlangen worden afgestemd. 

> Nieuwe instrumenten en inzichten, grens en paradigma overschrijdend, krijgen praktische toepassing.

>Davos2021, SDG action, Dataengineering, HrM analytics, Moreel kompas, Van Crisis naar Kans, M.Zweers, Body&MindBalans, Qi adem levenskracht, Zelfbevrijding.

 

 

 

Robbert 5-1-2021

* Inspirerende bronnen en later toegevoegde links:

Ken Wilber bij Mind Valley: How To Create An Integral Spiritual Life (https://events.blinkwebinars.com/w/4569848963268608/replay?utm_campaign=Post-Webinar-Emails&utm_content=2%20important%20updates%20on%20Ken’s%20Masterclass%20you%20attended&utm_medium=email&utm_source=email-from-blinkwebinars&utm_term=Attended%2C%20Saw%201st%20Delayed%20Event%20%28Non%20Customer%29#6581591594893312)

4de webinar Maarten Zweers. (https://youtu.be/RBZbC6th_RM) ”Een nieuwe wereld in wording”

The dissolution of your 4d experience (https://youtu.be/4S1An2N3oGs) Amanda Lorence

 

** zie de blog Fricties creëren energie (http://www.kerngerichtinbedrijf.nl/nw-27205-7-3783288/nieuws/fricties_creeren_energie.html)

 

Over K.I.B.

K.I.B. is een beleidsinitiator-, assessment & mobiele coach praktijk. Ze meet, analyseert, coacht of adviseert wetenschappelijk en integraal. Voor individu en voor teams op het terrein van vitaliteit, inzetbaarheid en samenhang. De voornaamste instrumenten en invalshoeken zijn: Core Value Index (CVI), Body & Mind Language, Human Design, GeneKeys, I’Ching en Healing Tao (in the West). 

 

Diensten: 

Kernwaarden bewustzijn

Zelfbewustzijn checkup

Broncode reading

Core Value Index (CVI)

 

Website: Kerngericht In Bedrijf

Contact: 06 27440746

 

 

thorus man thorus man
thorus1 thorus1
Thorus body emotion Thorus body emotion
thorus matrix uni thorus matrix uni
data into dna data into dna
zweers conclusie zweers conclusie