Over sluipmoordenaars bij stressopbouw en burn out

ingevoerd op 12-07-2018

Onlangs luisterde ik naar een zeer meeslepende lezing van Fiona Gisius (http://fionafoodandlifestyle.nl/over-mij/) tijdens een netwerkbijeenkomst van 365 dagen -gezonde lifestyle voor professionals (https://www.meetup.com/nl-NL/365-Dagen-Gezond-gezonde-lifestyle-voor-professionals/).

Fiona vertelde ons over haar voormalige werk en over haar ervaringen met stress opbouw en burn out. Noodgedwongen heeft zij zichzelf belangrijke vragen gesteld. ‘Het werd een enorm bewustwordingsproces van helemaal teruggaan naar de kern’.

 

Zij vertelt over haar reis ’door de hel’ als een ervaringsdeskundige aan de top van het bankwezen naar die van lifestyle en voedingscoach. Ze moest leren om bewuste keuzes te maken en anders in het leven te staan. Dichter bij zich zelf dan ooit. Met durf, gevoelsvertrouwen en innerlijk weten. 

 

Een gebalanceerd verhaal. Haar vermogen om met hart en verstand te spreken en om verbinding te leggen, sprak mij enorm aan. Fiona is een expert en inmiddels deskundig over het waarderen van de menselijke maat zoals ik dat ook in blogs van Yfke Laanstra  (https://www.yfkelaanstra.nl/blog/worsteling-uit-het-web)(auteur van Bits, Bytes & Bewustzijn) tegen kom. Alles draait om de noodzaak en het vermogen om die eigen grens te bewaken en deze niet langer en uitsluitend door de fixatie op cijfers en resultaten (of door eenzijdigheid van data en paradigma’s bij bronmeting: Ook algoritmen maken fouten; Marc Steen (https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6416191155603542016/)) te laten leiden. En daar is zelfkennis en zelfbewustzijn voor nodig en Fiona kreeg deze door zichzelf goede vragen te stellen, opnieuw te leren, en alles aan te grijpen. 

 

Uiteindelijk gaat het om een afgestemd leven in de praktijk brengen. En soms is daar wakkerschudden en bewustraken van sluipmoordenaars voor nodig. Fiona weet hoe je daar in verstrikt kunt raken en wat je daaraan kan doen. Haar lezing is openhartig en to the point. Een aanbeveling en een noodzakelijkheid voor een ieder, en voor al die organisaties bij wie medewerkers zich meer en meer energieloos en gevangen voelen.