Winnende wendingen

en het moraal achter quantum sprongen van verandering.

Als je een ding kan voorspellen over de huidige tijd met al haar fricties, onzekerheden en chaos is dat er de benodigde energie voor quantum sprongen uit ontstaan kan.
 

Ondernemen en bedrijven.

Zo opereren bedrijven en ondernemingen puur op groei en winst en veelal zonder meta visie op een algemeen belang. En als onafhankelijk toezicht en maatschappelijke dialoog erover tekortschieten bestaan die begrenzingen niet. Sterker menswaardigheid en grondrechten eroderen.

En wanneer zaken dan hun natuurlijke grenzen en keerpunten bereiken, treden spanningen op. Nieuwe vragen komen dan boven zoals: wat is het algemene belang, of hoe ziet onafhankelijk toezicht eruit? Kunnen we een oprechte en niet gestuurde maatschappelijke dialoog creëren? Wat geef je allemaal uit handen aan een overheid met haar gesponnen netwerk als je die vierjaar lang volmacht?

Het mooie van dit alles is misschien wel dat deze spanningen en fricties goed materiaal zijn om sprongen naar vernieuwing te maken. Ook al gaat dat met perioden van betrekkelijke chaos gepaard. Maarten Zweers: Kenmerken van de nieuwe mens (https://youtu.be/MMNFDGck3qA) en anderen spreken hier o.a. over.

Met Build Back Better en ’Nieuw Normaal’ ed. lijkt zo’n arendsoog visie op maatschappij en politiek en na decennia lang korte termijn gewin, nu een aanzet voor betrokkenen en stakeholders om te omarmen. 

Overheden, de elites, Davos BBB etc. doen nu pogingen om excessen terug te brengen en maken daarbij handig gebruik van een Corona om zodoende een en ander aan banden te leggen.

Wat ze echter lijken te vergeten is dat ze nog steeds oude 3D wereldlijke middelen inzetten. Hiërarchisch en ’als het nodig is’ onderdrukkend en vrijheid berovend. Vaak vanuit een paradigma veld gebaseerd op angst en verlies van eigen macht, invloed, controle en bezit.

Bedrijven en overheden werken dan binnen zo’n cultuur en veld van 3D energie. Het wordt gewoon gevonden en daarbinnen heerst een cultuur van ’behoud van voorsprong’.

Zo sturen de eigenaren, bezitters, en aandeelhouders het management aan via een 3D kijk op ’Human resources’ (HR). HR op haar beurt geeft recruiters weer opdracht om mensen te selecteren en werven die binnen de 3D cultuur passen, en makkelijk plooi- en inpasbaar zijn binnen die economie. Zeker, het zijn in al hun jeugdigheid enthousiaste uitvoerders, en die HR meiden in de bloei van hun leven, triggeren mij soms ook.

Als deze werkwijze een typering is van het Oude Normaal dan gaat de overgang naar een Nieuw Normaal ongetwijfeld gepaard met verandering in ons leven van denken en doen. 

En hopelijk gaat dat ook onze menswaardigheid en onze intrinsieke zielsverlangens in ogenschouw nemen, inclusief onze rechten op lichamelijke integriteit en ons auditieve en reuk- en download vermogen waarderen. Dus geen wattenstaafjes die mijn pijnappelklier en zielsverbondenheid beschadigen.

Deze paradigma shifts van herwaardering van ons intrinsieke weten en beleven kan met educatie over de schoksgewijze transities in alle lagen en levensgebieden van ons samenleven, vorm en manifestatie krijgen.

Met Kerngericht In Bedrijf ga ik die beweging van inzichten graag aan. Echter vanuit een Nieuw Elan.
Wetende uit eigen ervaring en broncode kennis dat een en ander niet lineair, niet logisch, niet direct inzichtelijk of bewijsbaar voor een ieder hoeft te verlopen. Laat staan voor iedereen tegelijk.  Soms is dat besef juist datgene wat teamkwaliteit en een integere cultuur van menswaardigheid borgt.

De verandering en integratie van denken en innerlijk beleven gaat met vele schokken gepaard en is  gaande, op allerlei niveaus en levensgebieden. Een deel daarvan hangt echter (nog) een traditionele 3d mindset aan. 

En dat is precies wat niet nodig is voor het verder doen ontstaan van inzicht en leefbaarheid waar de nodige veranderen ons toe aanzetten. Integendeel.
 

Praktische tips?

Enige tips die ik hier kan geven. 
Het begint bij zelfkennis, of met ’ken u zelfve’ als basis voor transities en verlichting op ons potentieel.
 
Gisteren was daar een Nieuwe Maan 13 Maart  (https://www.youtube.com/watch?v=hgEQg8alvME) en deze staat weer in het teken van zo’n individuele, en daarvan afhankelijke collectieve bewustwording.
 
Met mijn KIB praktijk help ik beleidsmatig als consultant, en met onderzoek. 
Al zoekend naar inzichten en verander modellen die overheden, bedrijven en ondernemingen bijstaan bij transitie, personele coaching, en voordrachten.

Een van de instrumenten die mij daarbij heeft geholpen is de kernwaarden ’test.’ 
Dit perspectief helpt archetypische kwaliteiten in ons unieke DNA op een wetenschappelijke wijze vertalen naar hoe we ons (levens)werk optimaal kunnen inrichten. Zo kunnen we ons eigenwijze en intrinsiek, onveranderlijke aard, onze kernwaarden als een brug gaan toepassen in een duale 3D wereld binnen overheden en bedrijven naar een nieuwe basis. Een met nieuw elan en gebaseerd op een holistisch menswaardig, eigentijds en meerdimensionaal perspectief.
Meer informatie? Je weet de weg.

 

#tijdgeest #dewaarheidverandert #menswaardigorganiseren #van3dnaar5d #paradigmashift #bestuurscultuur

 

 

 

wuchi dans wuchi dans
dans dasha dans dasha