Vooruitlopend op evaluaties Afghanistan

Nationbuilding versus terrorismebestrijding; olie, stakeholders, drugs en mensenhandel

Eerder op 17 augustus 2021 gepubliceerd.

Bijzonder toch weer al die keren die mystieke ervaringen en associaties die ik afgelopen jaren mocht meemaken. Een verbinding leggen tussen spiritualiteit en wetenschap en in navolging van mijn vader. Nu deze weer, het linkje tussen Khmer Rouge en Kabul op het NOS scherm voorafgaand aan een persverklaring van Biden over zijn Afghanistan beleid. ’We were note here for Nation Building’ hoor ik hem zeggen. Echter als het om je eigen beleid verdedigen gaat, veroordeel dan vooral je partnerbondgenoot met het verwijt dat zij niet voor de Nation hebben gevochten. Lijkt zijn strategie. Pikken we dat op #MSM?

Overigens, ooit had ik mijn redenen om uitzendingen naar Afghanistan aan me voorbij te laten gaan. Dit was na mijn studie Niet Westerse Bestuurskunde en een vierjarig verblijf in Cambodia. Ik schok namelijk toentertijd van het militaire en politiek narratief wat ik veelvuldig om me heen hoorde, en die luidde: ’we asfalteren en bombarderen eerst de boel plat en pas dan bouwen we het land op’. En ook, ’we zijn hier niet voor nation building, maar slechts om terrorisme te bestrijden’. Deze verschillen in (internationale)beleidsuitgangspunten (net zoals bij Sebrenica) tussen verschillende stakeholders of coalitie partners pakte dus averechts uit. Dat gaat ook op bij een gebrek aan eenduidigheid of zelfs tegenstrijdigheden in communicatie. Zie en beluister  President Biden over nationbuilding en terrorbestrijding (https://www.bitchute.com/video/Tc_NpsLB7MA/)

Maar er was veel meer, onderliggende linkjes laten ook verband zien tussen #drugsgebruik hier, en #mensenhandel en #kinderontvoering aldaar. Harddrugs stakeholders vooral kijken (https://www.bitchute.com/video/7dQaBeWIghFk/)

 

En dan hebben we het nog niet eens over de oliebelangen gehad, die in dit discours totaal op de achtergrond lijkt te zijn geraakt. Onze haastige Westerse economie gebaseerd op de wet van behoud van voorsprong staat hier echter niet los van. In 2006 en eerder werd hier al tegen geprotesteerd en werden we al in R’dam voor ’wappies’ uitgemaakt en vervolgd door de Opstelten’s. Rotterdam tegen de Nieuwe Oorlog (https://nl.politiek.narkive.com/lMHZ0Y7l/demonstratie-tegen-den-oorlog)

Ja inderdaad de informatieoorlog was toen ook gaande, leerde ik. In die oorlog worden meningen en overtuigingen selectief erkend of gehoord en levend gehouden met vermoeiende en op emotie berichtte instrumenten als een politiek debat ten tijde van eens in de vierjaar verkiezingstijd. Welke tegelijk in de rest van de periode als instrument ter rechtvaardiging dient. Dagelijks ondersteund met netwerk gelieerd mediaal publiek entertainment van het zelfde soort maar met een andere dip. Niet echt een realiteit besef dat je ongetwijfeld in het veld eerder kunt opdoen. Buiten de vesting van ambassade of ’entangled in het leger. Luister en kijk bv naar A.Karskens (https://www.youtube.com/watch?v=VnjNQtM6ozU)

In het nieuwe normaal, niet mijn favoriete uitdrukking lijkt het me wel relevant om ter zake te komen op basis van een ander realiteit bewustzijn en een elan als uitgangspunt. #Clingendael begint het nu ook te zien?  Niet goed over oplossing nagedacht (https://nos.nl/collectie/13870/artikel/2391388-taliban-rukken-weer-op-in-afghanistan-nooit-over-duurzame-oplossing-nagedacht?fbclid=IwAR06fF-Jj1CcA08UqNQ2OJffh3O5RqWlK2QylY-Xn579bBK2IPKRMmPi_c0)

Wordt ik gedwongen om te kiezen? Immers de zelfde Netwerk Matrix van belangen en tunnelvisies verteld me nu dat steeds meer donkerte in het daglicht komt. Of dat uiteindelijk het licht wint of reeds gewonnen heeft. Er zou slechts alleen nog een keuze nodig zijn tussen het een of het ander. Wel, conform mijn vrijheidsideaal en Matrix blauwdruk assessments en profielen zie ik mijn rol als betrokkene nog anders. Los van deze dualiteit.

Ik kies namelijk net als toen voor mijn hart, vrijheidsbeleving en zelfbeschikkingsrecht. Weliswaar conform mijn persoonlijke #zelfbewustzijn_checkup en o.a. op die zelfde matrixgedachten gebaseerd, maar ook gebaseerd op mijn innerlijk weten en intrinsieke gevoel over noodzaak van hereiken van actie reeds toentertijd. En dus eerder vooruitlopend op diezelfde matrix tijdlijnen, die ons ook slapende weten te houden. Terwijl tijd en licht ook kromme patronen kent.

En dat brengt me even terug naar Cambodja waarnaar ik bovenaan refereerde. Als ontwikkelingswerker bepleitte ik toentertijd een zelfde status als ingezetenen. Dus niet vluchten met ambassade en internationale NGO hulp wanneer het heet onder de voeten wordt. Neen, als ontwikkelingswerker/geldt ook voor journalist kies ik er voor om deel uit te maken van de gemeenschap waarin je bevindt. Dat betekent voor mij met de zelfde middelen en uitgangspunten. Dat geldt dus ook nu als uitgesloten non vaxer. Pas dan geloof ik, creëer je basis voor vertrouwen, en kun je werken aan een ander elan, (weder)opbouw of nationbuilding. Gelijkwaardigheid, en in het zelfde schuitje zitten is nu ingebed. C. Ward met dapper verslag (https://www.ad.nl/buitenland/cnn-journaliste-blijft-dapper-verslag-uitbrengen-vanuit-afghanistan~a83a2790/)

Maar owee, wat werd ik hiervoor veroordeeld. En hoe groot slachtoffer en miskent voelde ik me wel niet. Nu kan ik gelukkig ook de onderliggende behoefte en dynamiek waarderen en zien.

En vandaag (17-8) beleven we de 4.6 archetypische pulse en transitie poort beschreven in de Gene Key en Human design. En met genoeg papier zal in Februari het 600pagina dikke boek ook in het Nederlands met vertaalde activerings cursussen uitkomen. Daar kijk ik naar uit. Vooraleerst wil ik meer innerlijk weten en afgestemming gaan delen. Hopelijk zal dan het tij verder keren. En niet zoals ik net hoor, vanwege een nobelprijs in het vooruitzicht. Kaag aan het slot over nobel prijs?! (https://www.youtube.com/watch?v=Y7f724t2KKE)  Wel om willens van het uitleven van mijn eigenwijze aard binnen en buiten matrixen.

 

Over Kerngericht In Bedrijf (K.I.B. 2013) 

K.I.B. is de naam van een holistisch assessment & mobiele coaching praktijk. Ze meet, analyseert, coacht of adviseert wetenschappelijk en integraal. Kan online, 1:1 en met partners voor teams op het terrein van happy inzetbaarheid en samenhang. De voornaamste instrumenten en invalshoeken zijn de Core Value Index (CVI), Human Design, GeneKeys, Body & Mind Language en Healing Tao (in the West).

Van begin af aan ziet K.I.B. mens en organisatie als onderdeel van een groter geheel. De blik reikt verder dan uitsluitend economisch materieel -en wetenschappelijke modellen bedacht ter rechtvaardiging van reeds bestaande gezondheidsvisies (Lancet, datastatistiek), vullen wij aan. KIB’s visie luidt dat we ons in een tijd van wereldwijde en disruptieve verandering bevinden, en dat we voor oplossingen breder gedragen benaderingen en andere benaderniveau’s nodig hebben. En dat kan. Zeker wanneer we bestaande technologie, ons linker- en rechterbrein, paradigma’s in wetenschap met de kennis van nu, en met jouw inbreng, innovatief en integraal leren organiseren op alomvattende principes. Daarmee onze inzet en drives zodanig zelfonderzoeken dat het verhaal in het geheel voor jou en mij klopt. 

 

Diensten en Agenda

Broncode Readings

Zelfbewustzijn Checkups

Werkverdeling o.b.v. Kernwaarden bewustzijn

Integrale Genekeys en Humandesign 

Business Services

in afwachting biden in afwachting biden
Eva tribe grid Eva tribe grid
doors libelle prostate news te end doors libelle prostate news te end
indian Strong souls and rebels indian Strong souls and rebels
vrijheidsbeeld vrijheidsbeeld
codonrings whirlwind, union, purifiction codonrings whirlwind, union, purifiction
vuur nature power vuur nature power
cactus book of nature cactus book of nature